aaaaCzęsto usiłujemy ukryć nasze uczucia przed tymi, którzy powinni je poznać.aaaa
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Mazurek serowy
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
20 dag masła
pół szklanki cukru pudru
2 żółtka
po gotowej polewie z ciemnej i białej czekolady
masa:
40 dag sera twarogowego trzykrotnie mielonego
2 jaja
3/4 szklanki cukru
opakowanie Cukru wanilinowego WINIARY
sok z 1 cytryny
do dekoracji:
3 łyżki pokrojonych w paski migdałów
Ze wszystkich składników szybko zagnieć kruche ciasto i włóż je na 4 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkuj, przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C.
Przygotuj masę serową: na początku oddziel żółtka od białek. Teraz utrzyj ser z cukrem, żółtkami, cukrem wanilinowym i sokiem z cytryny. Z białek ubij sztywną pianę i wymieszaj z serem.
Masę serową rozsmaruj na podpieczonym spodzie i piecz mazurek 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Obie polewy przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Upieczony mazurek polej ciemną polewą i udekoruj polewą białą oraz migdałami.
...
[ Pobierz całość w formacie PDF ]zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plpies-bambi.htw.pl